Bijna 100 aanwezigen op aftrap verkiezingscampagne

Op 1 januari 2018, over deze onderwerpen: Communicatie en Dienstverlening, Veiligheid, Vlaams karakter

Een goed gevulde zaal Dilbekenaren kwam op vrijdag 15 december naar de aftrap van de verkiezingscampagne die N-VA Dilbeek in de zaal van Café De Living organiseerde. Vlaams minister Ben Weyts was de hoofdgast van de avond, maar de meeste aandacht ging naar de verwezenlijkingen van de ploeg van burgemeester Willy Segers. Op het einde kwam er nog een aangename verrassing: 6 jongeren besloten om samen een Dilbeekse Jong N-VA-afdeling op te richten.

Het was met enige fierheid dat burgemeester Segers en schepenen Stijn Quaghebeur, Anneleen Van den Houte en Diane Vanhove de verwezenlijkingen van hun beleid kwamen voorstellen. Zelfs de presentator, die met ludieke kwinkslagen de zaal een aantal keer aan het lachen kreeg, kon hen niet van hun stuk brengen. Dat Dilbeek er de laatste jaren op verschillende vlakken op vooruit ging, toonden ze aan met verschillende cijfers en realisaties. Schepen voor mobiliteit en openbare werken Quaghebeur gaf een overzicht van de verbeterde weginfrastructuur die hij realiseerde: maar liefst 32 kilometer aan straten, fietspaden en voetpaden werden volledig (her)aangelegd. Maar dat is niet alles want tegen het einde van de legislatuur zou er in totaal 52 kilometer aan nieuwe wegen, fietspaden en voetpaden nieuw aangelegd of hernieuwd zijn. Schepen Diane Van Hove van haar kant liet zien waar zij sinds 2013 de nadruk op legde: het organiseren en uitbouwen van de jaarbeurs zodat Dilbeekse werkgevers en werkzoekenden elkaar nog beter vinden. De beurs trekt jaar na jaar meer volk en zorgt er zo mee voor dat meer Dilbekenaren aan het werk zijn.

Maar ook de burgemeester en de schepen voor sport en lokale economie zaten de afgelopen jaren niet stil. Burgervader Willy Segers heeft zich de afgelopen jaren duidelijk vastgebeten in de veiligheid van de Dilbekenaar. Hij verhoogde het veiligheidspersoneel, gaf de politie van Dilbeek 15% meer middelen en zorgde voor de installatie van ANPR-camera’s. En niet zonder gevolgen: het aantal woninginbraken daalden op 4 jaar tijd spectaculair van 737 in 2013 naar 234 in 2017. Ook het aantal inbraken in auto’s daalde op dezelfde periode met meer dan 50%. Ten slotte was het de beurt aan Anneleen Van den Houte, die als schepen voor sport en lokale economie veel aandacht besteedde aan het Masterplan Caerenbergveld-Keperenberg. Ze betrok de Dilbekenaren van in het begin bij het uittekenen van de plannen en kwam zo tot een mooi resultaat.

Bij het afsluiten van de avond gebeurde er nog iets verrassends. Zes Dilbeekse jongeren betraden het podium met een primeur: ze kondigden de oprichting van Jong N-VA Dilbeek aan. De aanwezigen konden de verrassing wel smaken en keerden tevreden huiswaarts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is