Bossuyt krijgt label voor ambachtelijke producten

Op 10 maart 2017, over deze onderwerpen: Lokale economie

De Dilbeekse bakkerij Bossuyt mocht het HIB-label van Unizo in ontvangst nemen. Zo krijgt de bakkerij een mooie erkenning voor haar ambachtelijke producten.

Gisteren kwam Unizo over de vloer bij bakkerij Bossuyt. Kaat Boonen, Unizo-adviseur voor de provincie Vlaams-Brabant, overhandigde aan Frank Bossuyt een HIB-label, Handmade In Belgium. “Handelaars die dit aanvragen, moeten zelfstandig in hoofdberoep werken op ambachtelijke wijze”, zegt Boonen.

“Daarnaast moeten ze een nutsfunctie bekleden, waardoor ze zich onderscheiden van kunstenaars. Alles in deze bakkerij is handgemaakt. Na hun aanvraag gingen we dan ook op bedrijfsbezoek, waarna we overtuigd waren: Bossuyt verdient het HIB-label. Hiermee wordt de bakkerij de tweede Dilbeekse handelszaak die met het label kan pronken.”

Schepen van Lokale Economie Anneleen Van den Houte (N-VA) zakte ook af naar de bakkerij om de familie te bedanken. “Bossuyt is een familiebedrijf dat generatie op generatie werd doorgegeven. Er werd jarenlang geïnvesteerd in deze kwaliteitsvolle producten, waaronder de Dilbeekse Konijntjes”, zegt de schepen. Bakker Frank Bossuyt is trots op het label. “Het is een mooie erkenning waarop ik niet lang moest wachten. Onze producten, waaronder koffiekoeken en desserts, worden artisanaal gemaakt”, zegt Bossuyt. Een fenomeen dat meer en meer voorkomt bij bakkers. “Ik weet niet of onze zaak meer succes zal boeken door dit HIB-label, maar ik mag voorlopig niet klagen: er blijven klanten toestromen.” (dhh, lpi)

dhh & lpi ■

Het Nieuwsblad*, Vr. 10 Mar. 2017, Pagina 6

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is