De Lijn erkent kruisingsprobleem Dilbeekse Kloosterstraat

Op 27 augustus 2012

KloosterstraatMinister Crevits liet weten dat vervoersmaatschappij De Lijn zich wel degelijk bewust is van de gevaarlijke situatie. De Kloosterstraat in Dilbeek is erg smal, waardoor het kruisen van brede voertuigen – zoals bussen – moeilijk is. Chauffeurs rijden hierdoor vaak op de stoep. Een wijziging van de reisweg van de buslijnen door De Lijn wordt vooralsnog echter niet overwogen.

De Lijn beloofde echter meteen een eerste maatregel: ze zal haar chauffeurs informeren en sensibiliseren. Bovendien zal ze snelheidsmetingen laten uitvoeren om objectief te kunnen vaststellen of er een probleem met overdreven snelheid is. “Dit is alvast een eerste stap in de goede richting,” aldus Segers. “Eventueel moeten we later overwegen of een wijziging van het traject een optie is.”

Dit is De Lijn dus in eerste instantie alleszins niet van plan: De Kloosterstraat en de aanpalende straten liggen in een woonzone, met nieuwe verkavelingen in uitvoering. Het behoud van de buslijnen in deze straat is volgens De Lijn dan ook noodzakelijk. Segers: “Hoe dan ook wens ik dat er op korte termijn overleg kan plaatsvinden tussen de gemeente Dilbeek en De Lijn om dit probleem grondig aan te pakken. Bovendien moet de bevoegde schepen ook maatregelen nemen om in de Kloosterstraat een fietspad aan beide kanten te voorzien. Bij voorkeur met hoge boordstenen zodat wagens en bussen niet meer simpelweg de stoep of fietspad kunnen gebruiken als uitwijkmogelijkheid,” besluit Segers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is