Geen kartel tussen Open Vld en Franstaligen in Dilbeek? Bullshit!

Op 23 november 2016, over deze onderwerpen: Communicatie en Dienstverlening, Financiën, Vlaams karakter
Header N-VA Dilbeek - gemeentehuis

Op de gemeenteraad van oktober werd door Open Vld een verlaging gevraagd van de opcentiemen op de onroerende voorheffing.  Toen haalde men bakzeil omdat de Franstaligen de mening van de coalitie deelden dat het dossier onvolledig was.  Volgens de ‘Vlaamse’ liberalen en democraten (VLD) bewees dit dat er geen samenwerking was tussen hen en de Franstalige partijen in Dilbeek.

Op de gemeenteraad van 22 november 2016 werd dit punt opnieuw op de agenda geplaatst.  Dit keer in afspraak met de Franstaligen die door het overlopen van Jos Crabbe in september de sleutel tot elke beslissing in Dilbeek in handen hebben.  Raadslid Crabbe die gedurende de drie uur durende discussie trouwens opnieuw spraak-, smaak- en kleurloos bleef zitten.  Omdat niet duidelijk is op welke investering of dienstverlening aan de bevolking deze partijen de lagere inkomsten zullen verhalen, diende raadslid David De Freyne (N-VA) een amendement in.  De vraag bestond uit een duidelijke lijst met actiepunten die N-VA samen met de bestuurscoalitie wil uitvoeren tegen 2019.  De Freyne vroeg alle raadsleden respect op te brengen voor de Dilbeekse bevolking door voor elke punt te zeggen of ze het zouden behouden of schrappen.  Zo kon men eindelijk een duidelijk beeld krijgen van welke zaken in Dilbeek nog kunnen worden uitgevoerd na dit politieke spel.  Men weigerde hierop een antwoord te bieden.

De verbijstering bij raad en toeschouwers was dan ook groot toen in volle stemming over dit amendement plots Guy Pardon (fractieleider Union des Francophones) op stond en stemadvies ging vragen wij Luc Deleu (fractieleider van Open Vld).  In een recent artikel beweerde Guy Pardon nog dat niet Open Vld, maar zijn UF nu over alle beslissingen het laatste woord heeft.  In Dilbeek was het nooit gezien dat een Vlaamse partij in open zitting duidelijk afspraken maakte over de manier van stemmen met een Franstalige partij.  Voor mij is het alvast duidelijk.  Er is wel degelijk een kartel van Open Vld met de Franstaligen om het beleid in Dilbeek stokken in de wielen te steken. 

Ik kan niet begrijpen dat menig oud gediende van de Volksunie binnen die partij zo eenvoudig hun idealen opzij schuiven.  Jef Valkeniers, ooit een groots voorvechter binnen de VU, stond erbij en keek ernaar.  Is er dan echt niemand die hiertegen durft of wil ingaan?

Ik vraag mij af voor wat ‘Vlaams’ staat in Vld?  Wat ik nu wel weet is waar ‘Open’ voor staat. Open voor Franstalige partijen, ook in Dilbeek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is