Politie blijft van en voor Dilbeek.

Op 30 juni 2013

Een recente studie rond de fusie tussen de politiezones van Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw,
Halle en Beersel wees uit dat oorspronkelijke gedachte van ‘met evenveel middelen, meer te doen' niet gehaald zou worden.  Voor N-VA Dilbeek kon een fusie met andere politiezones gerealiseerd worden, op voorwaarde dat we de inzet van politie door de fusie konden verbeteren.  Door de budgettaire beperkingen in de andere gemeenten kon dit uitgangspunt niet
gerealiseerd worden.  Het zou een verhaal worden van ‘minder doen met minder middelen’. 
Het is dan ook evident dat N-VA Dilbeek niet wil mee gaan in het fusieverhaal.

Met een hoog inbrakenaantal wil N-VA Dilbeek geen besparing op de kap van het veiligheidsbeleid.  Meer nog, een extra investering in politiemensen en technische middelen is nodig om de veiligheid voor de burgers blijven te garanderen. De laatste jaren werd heel wat gewerkt aan de efficiëntie van het korps. Onder meer door taken die niet tot de politie behoren door andere diensten te laten uitvoeren.  In 2011 en 2012 werd reeds het mes gezet in het budget van de politie waardoor de politiek beloofde versterkingsplannen uit bleven. 

Wil Dilbeek in de toekomst aan alle verplichtingen inzake veiligheid voor ons inwoners
kunnen voldoen, dan zal het politiepersoneel efficiënt en met de nodige ondersteuning moeten worden ingezet.  Criminaliteit zit niet stil, dus mag ook de politiek niet blijven stil zitten.  Althans dat is waar N-VA Dilbeek wil voor ijveren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is