'Floralia Brussels': N-VA Dilbeek verheugd over standpunt provincie Vlaams-Brabant

Op 1 juli 2011

N-VA Dilbeek tevreden met standpunten Toerisme Vlaanderen en
provincie Vlaams-Brabant omtrent ‘Floralia Brussels’

In april reageerde N-VA Dilbeek op de laatste editie van de bloemententoonstelling  ‘Floralia Brussels’, de vroegere ‘Lente in Bijgaarden’. De organisatoren hadden niet enkel de benaming van de locatie Groot-Bijgaarden ten onrechte omgedoopt tot Brussels. Bovendien verliep alle communicatie in de eigen gemeente Dilbeek tweetalig en in Brussel zelfs eentalig in het Frans.

Aangezien de bekendmaking tevens geschiedde onder de logo’s van de provincie Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen, contacteerden we hen beide met deze feiten.  Tot onze grote voldoening kwam er intussen reactie: beiden schreven de organisatoren aan. 

 

Zowel de provincie Vlaams-Brabant als Toerisme Vlaanderen vragen het Vlaams karakter van Groot-Bijgaarden en de Groene Gordel te respecteren. Dat wil zeggen dat in Vlaanderen alle promotie in het Nederlands gebeurt en in Brussel tweetalig. Wanneer men zich richt tot buitenlanders kan men ook andere talen gebruiken.

Tegelijk vragen zij dat op de tentoonstelling zelf in alle publieke communicatie (kassa, winkel, cafetaria, opschriften…) het Nederlands wordt gebruikt, zoals het in een Vlaamse gemeente past. Ook wat betreft de nieuwe benaming ‘Floralia Brussels’ is de provincie zeer duidelijk: ze verkiest de Nederlandstalige benaming ‘Lente in Bijgaarden’ en beklemtoont dat Groot-Bijgaarden geen Brusselse gemeente is.

Verheugd

N-VA Dilbeek reageert alvast verheugd op deze stellingname: daarmee volgen beide organisaties perfect het standpunt dat N-VA schepen Willy Segers ook reeds op de gemeenteraad van april terzake stelde.

Ook de slotzin van de brief mag er zijn: beide organisaties spreken hun waardering uit omtrent de kwaliteit en de uitstraling van dit evenement, maar wensen dit niet langer te promoten indien met de gemaakte opmerkingen geen rekening wordt gehouden!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is