Groot-Bijgaardse parkings worden aangeduid

Op 28 juni 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken, Ruimtelijk beleid

Wie voortaan met de auto in Groot-Bijgaarden moet zijn, zal niet lang meer moeten zoeken naar parkeerplaats. De gemeente Dilbeek liet op het Gemeenteplein namelijk borden plaatsen die de dichtstbijzijnde parkings aanduiden.

Op de borden wordt ook vermeld hoe lang het wandelen is van de parking tot in het centrum. “Het is de bedoeling dat we de automobilisten wegwijs maken in het centrum. Zo heb je de parking op het Gemeentplein zelf, maar die staat snel vol. Langparkeerders kunnen ook terecht op de parking langs de Bosstraat, de parking aan het begin van de Gossetlaan ter hoogte van het jeugdhuis, en ook aan de nieuwe parking Keerpunt in de Gossetlaan. Van daar is het vier minuutjes wandelen naar de dorpskern”, zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA).

Ook in het centrum van Dilbeek wil het bestuur zo'n systeem uitwerken. “Maar daar wachten we tot na de werken van het masterplan”, zegt Quaghebeur. “In dat masterplan worden enkele randparkings voorzien. In Dilbeek willen we een soort parkeerroute aanduiden, zodat je met de auto die route kan volgen aan een parkeerplaats. Zo wordt het minder frustrerend om een plek te vinden.” (dhh)

Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland, Za. 24 Jun. 2017, Pagina 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is