Het Neerhof blijft kinderboederij

Op 23 juni 2011

De boerderijfunctie van Het Neerhof in Dilbeek wordt niet afgebouwd. Dat vernam Vlaams parlementslid Willy Segers (N-VA) van Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Pascal Smet (s.pa).  “De bedoeling is dat Het Neerhof de natuurbelevingsplek bij uitstek wordt, waarbij de betrokkenheid van de kinderen vooropstaat, vertrekkende vanuit het concept van de kinderboerderij,” aldus minister Smet.

“Een hele geruststelling,” vindt Willy Segers, tevens schepen voor Cultuur en Toerisme in Dilbeek. “De Vlaamse Gemeenschapscommissie, die eigenaar is van het Neerhof, voorzag een nieuwe koers voor de komende jaren. Iedereen vreesde dat de kinderboerderij zou worden afgebouwd, wat dus gelukkig niet blijkt te kloppen.”

De onrust – met onder meer een heuse petitie - kwam er vooral door een gebrekkige communicatie tussen de VGC en de mensen van Het Neerhof. Segers: “Het is alleszins jammer dat het bestuur en de Algemene Vergadering, waaronder veel vrijwilligers, in een eerste fase niet in de nieuwe plannen werden betrokken. Nu werd afgesproken dat zij alsnog een aantal scenario’s mogen uittekenen die teruggekoppeld worden naar VGC-collegelid Bruno De Lille (Groen!).

“Ik ben hoe dan ook tevreden dat het succesverhaal van de kinderboerderij Het Neerhof in Dilbeek verlengd wordt. Het vormt een mooi voorbeeld hoe Brussel en de Vlaamse Rand succesvol wederzijds kunnen samenwerken. Een stukje Brussel in Vlaanderen zowaar,” besluit Segers.

Verslag uit de commissie Brussel/Vlaams Rand: klik hier

 

Auteur(s):
Willy Segers, Vlaams parlementslid
Contactinfo:

Willy Segers, Vlaams parlementslid (N-VA)
0485/61 87 26
E-post: willy.segers [at] vlaamsparlement.be
Url: www.willysegers.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is