Jaarmarkt 2.0 krijgt vorm

Op 5 augustus 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed, Lokale economie, Toerisme
Markt

De nieuwe jaarmarkt van Dilbeek krijgt stilaan vorm. Nadat voorzitter Omer Langhendries ontslag nam, waaide er een nieuwe wind door de organisatie.

Dit voorjaar dreigde het niet goed te komen met de jaarmarkt van Dilbeek. Hoewel het evenement een jaarlijks hoogtepunt is voor Dilbekenaren, rommelde het binnen de organisatie. Voorzitter Omer Langhendries van het Jaarmarktcomité was niet langer tevreden over de samenwerking met het Dilbeekse gemeentebestuur en vond dat het

comité te weinig steun kreeg. Samen met enkele leden van het comité nam hij ontslag, waardoor de traditionele veeprijskampen tijdens de jaarmarkt op de helling kwamen te staan. Intussen lijkt er echter geen vuiltje meer aan de lucht, want het gemeentebestuur laat weten dat de jaarmarkt een nieuwe impuls krijgt. Het gemeentebestuur vond vrij snel een groep van een achttal vrijwilligers die de organisatie van de jaarmarkt op zich wilde nemen. Die groep bestaat voornamelijk uit leden van het vorige comité en begint enthousiast aan een doorstart van de jaarmarkt.

Extra aandacht voor kinderen

Vorige week maakten ze aan de burgemeester en de schepen hun plannen over. “De plannen zien er alvast fraai en vernieuwend uit”, zegt schepen van Lokale Economie Anneleen Van den Houte (N-VA). “Zowel de omloop van de marktkramen als de traditionele veeprijskampen worden lichtjes aangepast. Er is ook extra aandacht voor de kinderen en er vindt een uitzonderlijke tentoonstelling plaats. Het vuurwerk sluit tenslotte de avond feestelijk af. Het plaatje klopt organisatorisch, logistiek en financieel, dankzij de nodige opbrengst uit publiciteit.

Het vernieuwde comité werkt achter de schermen verder zodat Dilbeek zich op 3 oktober kan opmaken voor een volgend hoogtepunt. Meer informatie over het programma volgt nog in september. (dhh)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is