Jobbeurs ontvangt meer dan duizend bezoekers

Op 20 september 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie
Jobbeurs

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL / DILBEEK - De eerste regionale jobbeurs, georganiseerd door de gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Dilbeek in cultuurcentrum 't Vondel, mocht meteen meer dan duizend bezoekers verwelkomen. Toen de beurs opende om 10 uur werd het meteen een overrompeling. Pas na 15 uur luwde de drukte.

36 bedrijven en 11 organisaties lanceerden samen een paar honderd vacatures. Daarnaast waren ook de workshops druk bezet met zo'n 250 inschrijvingen.

"We zijn bijzonder tevreden met deze cijfers. Ons doel was om werkgevers en werkzoekenden samen te brengen en de drempel om naar werk te zoeken te verlagen. Werkzoekenden konden meteen in gesprek gaan met werkgevers, sollicitatieformulieren invullen en cv's afgeven zodat ze later kunnen uitgenodigd worden in de verdere selectieprocedures", aldus Hans Bom van de organiserende intergemeentelijke werkgroep. "Hoeveel mensen hier echt een job vonden, is niet meetbaar maar er zijn in elk geval sollicitatieprocedures in gang gezet. Vooral voor technische jobs bleek ook hier opnieuw dat het moeilijker is om deze in te vullen. vanuit werkzoekenden kwam dan vaker de vraag naar administratieve jobs waarvan er minder voor handen zijn op dit moment".

Of de regionale jobbeurs herhaald wordt, met welke regelmaat en in welke gemeente is nog uitgemaakt maar de vraag naar meer leefde gisteren alleszins.

 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_02474788?_section=54053548&utm_source...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is