Pajotse politici laten zich inenten tegen griep

Op 4 oktober 2016, over deze onderwerpen: Sociale zaken, Veiligheid
Griep

Pajotse burgemeester en schepenen hebben zich laten inenten tegen griep. Zo steunen ze de oproep van de Vlaamse apothekers tot meer vaccinaties.

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) lanceert een grootschalige sensibiliseringscampagne voor griep- en pneumokokkenvaccinatie. De apothekers vinden dat mensen zich vaker moeten laten vaccineren. Om die boodschap kracht bij te zetten, schakelde het VAN Pajotse politici in om het goede voorbeeld te geven. Burgemeesters Michel Doomst van Gooik, Pierre Deneyer van Galmaarden, Eddy Timmermans van Pepingen, schepen van senioren Diane Van Hove van Dilbeek en schepen van welzijn Dorette Heymans van Liedekerke lieten zich inenten.

Complicaties

“Sensibilisering voor meer vaccinatie is absoluut noodzakelijk. De huisapotheker is perfect geplaatst om hier een actieve rol in te spelen”, zegt Hilde Deneyer, directeur van het Vlaams Apothekers Netwerk. “Jaarlijks worden ongeveer 500.000 mensen in België alleen al getroffen door een griepsyndroom. Bij een sterkere griepepidemie spreken we zelfs over 10

procent van de bevolking. Gemiddeld ontwikkelt 1 op de 1.000 grieppatiënten complicaties waarvoor een ziekenhuisopname nodig is.

Meer dan 90 procent van de sterfgevallen door griep betreft mensen van 65 jaar of ouder. Naast griep is pneumokokkenpneumonie de meest voorkomende oorzaak van overlijden door infectie in Europese ziekenhuizen en dus ook in België”, aldus Deneyer. Tijdens de aftrap van de campagne waren tal van apothekers aanwezig. Toen hen gevraagd werd hoeveel van hen al gevaccineerd waren tegen griep, stak nog niet de helft van de aanwezigen de hand op. “We hebben dus nog een hele weg af te leggen”, concludeert Hilde Deneyer. (dhh)

dhh ■

Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland,

Do. 29 Sep. 2016, Pagina 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is