Bos Volle Broek blijft open

MTB

Het bos van Volle Broek blijft toegankelijk voor wandelaars en mountainbikers. Zo kunnen de sporters zich blijven uitleven.

Het bos van Volle Broek in Sint-Ulriks-Kapelle telt tal van leuke wandelpaden en technische mountainbikewegjes. Maar omdat er nieuwe veiligheidsmaatregelen gelden rond de hoogspanningspost in Sint-Ulriks-Kapelle adviseerde het Agentschap Natuur en Bos aan hoogspanningsnetbeheerder Elia om het bos van Volle Broek achter de Breugelpost en de begraafplaats van Sint-Ulriks-Kapelle volledig af te sluiten.

Uitdagend parcours

Dat was slecht nieuws voor wandelaars en mountainbikers. Vooral die laatsten zagen een leuke uitdaging op hun parcours verdwijnen. Het gemeentebestuur kon nu bekomen dat het bewuste deel van het bos toch toegankelijk blijft. “In een advies aan het schepencollege werd voorgesteld om alleen voetweg 31 in stand te houden en de vele wegjes niet meer toegankelijk te maken”, zegt schepen van sport Anneleen Van den Houte (N-VA). “Het college was het hier echter niet mee eens en vroeg om ook de vele wegjes toegankelijk te houden voor recreatief gebruik. Eigenaar en beheerder Elia laat nu weten dat het akkoord is met deze zienswijze. Enkel het gemotoriseerd verkeer zal geweerd worden.

De mountainbikepaden zijn ook buiten Dilbeek bekend om hun leuke technische stukken. Schepen van Fietsbeleid en Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA), die zelf wel eens de mountainbike bovenhaalt, is ook tevreden: “Ik ken het parcours voor mountainbikers zeer goed. Het zou een zeer spijtige zaak geweest zijn, mocht dit ontoegankelijk worden. Ik ben dus tevreden dat ons advies gevolgd werd. Bikers kunnen zich blijven uitleven op hun technisch parcours.” (dhh)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is