N-VA voert vernieuwing door in Dilbeeks schepencollege

Op 17 november 2022
Harry en David

De N-VA afdeling van Dilbeek maakt bekend twee vernieuwingen door te zullen voeren in het schepencollege. Anneleen Van den Houte (47), bevoegd voor vrije tijd (met oa Sport, Cultuur, Jeugd) zal vervangen worden door Harry De Win. Diane Van Hove (66), bevoegd voor personeelszaken, ICT, senioren en gebouwen, zal vervangen worden door David De Freyne. Beide wissels zullen ingaan vanaf 1 januari 2023.

De Dilbeekse N-VA afdeling wil zich klaarstomen voor morgen. Naar aanleiding van een interne bevraging gaven zowel Anneleen als Diane aan bij de volgende verkiezingen in 2024 geen prominente rol meer te zullen spelen. “Anneleen Van den Houte liet weten dat het runnen van haar handelszaak in Vlezenbeek, het gezinsleven én een actieve rol in de politiek nog moeilijk te combineren is. Personeel vinden is vandaag geen sinecure dus verkiest ze zelf terug meer in haar zaak de handen uit de mouwen te steken,” legt voorzitter Karine Hellinckx uit. “Diane Van Hove gaf aan geen schepenrol meer te ambiëren na 2024. Het bestuur van onze afdeling besliste daarop om beide schepenen nu te laten opvolgen door twee andere sterkhouders binnen onze afdeling, Harry en David” gaat Karine verder.

Harry De Win (58) is raadslid sinds 2019 en tevens voorzitter van de gemeenteraadscommissie. Harry, geboren en getogen Dilbekenaar, is ook bekend als voorzitter van de Dilbeekse Atletiekclub (DAC) en beroepsmatig (ademhalings)kinesist. Harry zal de bevoegdheden Vrije Tijd overnemen van Anneleen. “De Vrije Tijdssector in Dilbeek heeft de laatste jaren heel wat interne wijzigingen ondergaan. Anneleen heeft echter een vernieuwde en gemotiveerde ploeg achtergelaten. Ik wil haar daar uitdrukkelijk voor danken. Samen zullen we Dilbeek verder op de kaart zetten” zegt toekomstig schepen De Win.

David De Freyne (46) uit Schepdaal draait al een hele tijd mee in de Dilbeekse politiek: meermaals voorzitter van de afdeling, lid van het sociaal comité en van de gemeenteraad. Beroepsmatig actief als coördinator binnen het Brusselse volwassenenonderwijs. David zal de bevoegdheden van Diane overnemen. “Iemand vervangen met 10 jaar ervaring is nooit makkelijk. Maar de bevoegdheden zitten me als gegoten. Mijn focus de komende jaren zal, naar aanleiding van de energiecrisis, liggen op een nieuwe strategie voor het Dilbeekse gebouwenpatrimonium. Met een 50-tal gebouwen moeten we dringend werk maken van een aanpak om ze klaar te maken voor morgen. Daar zet ik met plezier mijn schouders onder!” besluit toekomstig schepen De Freyne.

Voorzitter Karine Hellinckx besluit: “Ik wil in naam van heel het bestuur Anneleen en Diane bedanken voor hun inzet de afgelopen 10 jaar. Ik ben er zeker van dat ze achter de schermen een even belangrijke rol kunnen spelen. Tegelijk zijn we blij dat we nieuw bloed in het schepencollege kunnen brengen. Een gemotiveerde N-VA ploeg staat klaar om Dilbeek de toekomst te geven die ze verdient.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is