Anneleen Van den Houte

Schepen van Sport, Lokale Economie en Toerisme

Bij de Vlaamsgezinde familie Van den Houte, gekend van de watermolen in St-Martens-Bodegem, werd in 1975 de jongste telg geboren. Anneleen woont ondertussen al 15 jaar in Schepdaal met haar man Bruno Devuyst en hun zonen Winrik (5,5) en Riemert (2,5).

In Schepdaal hebben zij 24 jaar (Anneleen 15 jaar) de dagbladhandel uitgebaat. Vanaf dit jaar concentreren ze zich nog enkel op hun andere winkel te Vlezenbeek, het politieke werk en hun gezin.

In 2012 werd Anneleen tot gemeenteraadslid verkozen, waarna ze ook een gemeentecommissie voorzat. Haar interesse gingen naar dossiers over milieu en openbare reinheid, wegens haar studieachtergrond als milieuchemicus en naar openbare ruimte en lokale economie als middenstander. Sinds 2016 heeft zij vol enthousiasme de taken als schepen van Sport, lokale economie en toerisme overgenomen van Frank De Dobbeleer.

Hiernaast zetelt zij ook voor intergemeentelijke samenwerking in het college van commissarissen van Vivaqua (drinkwatermaatschappij) en het dagelijkse bestuur van Toerisme Pajottenland-Zennevallei (TPZ) en vertegenwoordigt ze de gemeente in de algemene vergadering van VVSG (vereniging voor Steden en Gemeenten), TPZ en op gemeentelijk vlak voor Dilkom vzw.

‘Deze legislatuur wordt er hard ingezet op de inhaalbeweging voor de heraanleg van straten. Dit is broodnodig en hierdoor zijn er maar kleine budgetten voor Sport, lokale economie en toerisme, maar ik zie dit niet als een nadeel. Alle sectoren zijn ergens verbonden. Door veiligere fietspaden zullen er meer mensen met de fiets naar het werk gaan of boodschappen doen en dus meer bewegen. Heraangelegde dorpskernen zijn toegankelijker en aangenamer om in te winkelen, want onze lokale handelaars zeker ten goede zal komen’ vind Schepen Van den Houte. Met het Masterplan Caerenbergveld-Keperenberg is er wel een groot dossier sportinfrastructuur dat uitgewerkt zal worden.