Plechtige opening van de vernieuwde Dansaertlaan

Op 17 december 2019

Vorige zaterdag was het dan zover : na een jaar van hard labeur werd de Dansaertlaan plechtig geopend voor alle verkeer.

De werken werden gespreid in 4 fasen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, ook al is dat voor een laan van deze orde quasi onmogelijk. Men heeft echter hard doorgewerkt en uiteindelijk mag het resultaat er zeer zeker zijn !

Oude betonplaten werden vervangen door comfortabel asfalt; de oude Japanse kerselaars, op sterven na dood, werden gerooid en maakten plaats voor nieuwe jonge bomen en laag groen, die het overzicht en dus ook de (sociale) veiligheid verbeterden. Maar bovenal werden er prachtige fietspaden aangelegd, die door de voorrang en het feit dat ze verhoogd zijn aan de zijstraten een uitstekende en veilige doorstroming garanderen van het station tot aan het Dansaertpark. Aan de gevaarlijke en drukke kruispunten met de Elzenstraat en de op-en afritten van de ring werden verkeerslichten geplaatst met voorsorteerstrook.

Dit alles kadert in de algehele opfrissing van de Dilbeekse wegen die  dringend aan heropwaardering toe zijn. Dikke pluim voor onze schepen van mobiliteit en openbare werken Stijn Quaghebeur die met gedrevenheid de inhaalbeweging van onze gemeente op dat gebied aan het realiseren is ! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is