Bewegen en zwerfvuil ruimen worden digitaal gebundeld in Dilbeek.

Op 10 maart 2021

In Dilbeek kennen we een sterke groep vrijwilligers voor zwerfvuilacties. Openbare Ruimte ging op zoek naar een applicatie om het werk en bijdragen van de vrijwilligers beter in kaart te brengen, aangezien we er bv op uit kwamen dat sommige stukjes weg vaak na elkaar en andere zelden geruimd werden.

De medewerkers van Sport waren anderzijds aan het kijken om onze inwoners in deze Coronatijden een variatie aan te bieden aan buitenactiviteiten en bedachten een Plogging-actie (Ploggen = al joggend of wandelend afval ruimen)

Door de aankoop van de Vlaamse applicatie WEPLOG kunnen we deze 2 initiatieven bundelen en versterken.

De app zorgt voor het monitoren en het in kaart brengen van de opgeruimde zones en de communicatie tussen ploggers en gemeente.

Om deze nieuwe toepassing te lanceren organiseren we als alternatief voor Dilbeek op Wandel (corona-editie) Plogging@Dilbeek.
Vanaf zaterdag 3 april tot en met woensdag 5 mei zijn er 6 wandellussen bewegwijzerd en voorzien van afvaleilanden om achteraf het zwerfvuil te deponeren. Natuurlijk kunnen alle wandel – en trage wegen ook vrij geplogd worden.

Wie wenst deel te nemen kan elke donderdag van april een plogging-pakket afhalen bij Team Sport aan het Roelandsveld.

Na deze lanceringscampagne blijft ook Openbare Ruimte de app verder promoten bij zwerfvuil-vrijwilligers, zodat de efficiënte werking ervan zeker blijft behouden.

Met deze actie zetten we in op zowel gezondheid en nette omgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is