Dilbeek breidt kinderopvang verder uit

Op 10 mei 2024, over deze onderwerpen: Kinderopvang, Welzijn

De vroegere muziekacademie van Groot-Bijgaarden wordt via een concessie ter beschikking gesteld aan 3WPlus voor een kinderdagverblijf met 24 plaatsen.

Dilbeek kent een groot tekort aan kinderopvangplaatsen. In eigen beheer zorgt de gemeente zelf voor meer dan 100 kindjes in de 3 gemeentelijke kinderdagverblijven, maar Dilbeek doet ook al het mogelijke doen om nieuwe initiatieven te ondersteunen.

Het Vlaamse Agentschap Opgroeien kende 24 bijkomende kinderopvangplaatsen toe aan Dilbeek. De gemeente geeft nu de vroegere muziekacademie van Groot-Bijgaarden, die grenst aan het voormalig gemeentehuis voor 9 jaar in concessie aan 3WPlus, de organisatie die de opvang aldaar zal organiseren.

De gemeente zorgt voor de uitvoering van een aantal noodzakelijke werken. De overige werken en de inrichting zullen ten laste genomen worden door 3WPlus. Het nieuwe kinderdagverblijf zou uiterlijk eind maart 2025 de deuren openen. De exacte datum van de opening zal gecommuniceerd worden via het digitaal lokaal loket kinderopvang (Opvang.Vlaanderen).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is