Minister Weyts investeert € 2.469.000 in vrije basisschool Sint-Alena in Itterbeek

Op 3 juli 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Persmededeling N-VA Dilbeek
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 2.469.000  in de vrije basisschool Sint-Alena in Itterbeek. “In Vlaams-Brabant wordt er € 10 miljoen geïnvesteerd in 12 scholenbouwprojecten.”, zegt Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”


Willy Segers, burgemeester Dilbeek: “Na opnieuw een moeilijk corona schooljaar staat een welverdiende vakantie voor de deur. De meest kwetsbare leerlingen kunnen tijdens deze vakantie terecht in een zomerschool. In juli en augustus zullen er nu al zeker meer dan 11.000 leerlingen terecht kunnen in 180 zomerscholen in 98 gemeenten, waaronder ook in Dilbeek!”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Dilbeek ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 2.469.000  in de vrije basisschool Sint-Alena in Itterbeek.  

Burgemeester Willy Segers: “Concreet gaat het om de nieuwbouw voor 4 kleuterklassen en 6 lagere schoolklassen met polyvalente zaal administratieve ruimtes, open en overdekte speelplaats, fietsenberging, parking en andere omgevingsaanleg. Om de capaciteitsdruk op alle  Dilbeekse onderwijsinstellingen te verlichten, is dit een belangrijk project!”

“Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw.”


Voor meer info:   Willy Segers - burgemeester [at] dilbeek.be - gsm: 0485/618.726
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is