Onze lijst is volledig: we zijn er klaar voor!

Op 10 augustus 2012

De 6e plaats wordt ingenomen door de 36-jarige afdelingsvoorzitter en bedrijfsleider David De Freyne uit Schepdaal.  “Ik ben blij dat ik als voorzitter de N-VA lijst mee kan trekken vanop de 6de plaats. Dit is een fantastische ploeg met stuk voor stuk mensen met inhoud en bagage. We brengen vooral een heel duidelijke kijk op waar we met Dilbeek naar toe willen en maken dit concreet in 250 actiepunten die we stuk voor stuk willen uitvoeren” : aldus David De Freyne.

Op de 8e plaats komt Nic Massagé, uittredend OCMW-raadslid voor N-VA en plaats 25 wordt ingenomen door Karin De Pelsmaeker uit Groot-Bijgaarden.

Gezonde mengeling van frisse ideeën en deugdelijke ervaring…

De gemiddelde totale leeftijd van deze 35 kandidaten is 47 jaar. Daardoor worden alle leeftijdsgroepen voldoende vertegenwoordigd.

Onze Jong N-VA’ers staan met Bert Van Cauter, Heike Van Der Cruyssen, Maarten Pottie, Elias Kartout en Joke Goubert gegroepeerd van plaatsen 20 tot 24. “Hoe kan je jongeren desinteresse voor politiek verwijten als in Dilbeek het beleid voor het grootste deel wordt bepaald door oudere generaties? Onze vijf Jong N-VA’ers willen daar verandering in brengen. Wij kozen ervoor om hen samen in één blok op de lijst te plaatsen zodat het voor jongere kiezers makkelijker is hen terug te vinden op een lijst van 35 mensen.”, zegt voorzitter David De Freyne.

Naast een aantal N-VA gekende namen zijn er ook heel wat nieuwe gezichten of namen bij die politiek misschien niet direct vertrouwd in de oren klinken. “Ook dàt is bewust kiezen voor verandering. Deze mensen zijn stuk voor stuk vanuit hun professioneel of sociaal engagement vertrouwd met belangrijke beleidsmateries. Zij kozen ervoor om dat engagement ook ten dienste te stellen van de N-VA lijst en wij hopen dan ook ten stelligste op hun expertise te kunnen beroep doen om onze plannen na de verkiezingen te realiseren.”, aldus lijsttrekker Willy Segers.

Opmerkelijk is ook dat N-VA in Dibeek voorlopig als enige lijst uitpakt met meer vrouwen (18) dan  mannen (17). Dat vertaalt zich tevens in een sterke aanwezigheid van 8 vrouwelijke kandidaten in de top vijftien, waaronder ook Isabelita Garces uit Groot-Bijgaarden, van Filipijnse afkomst.

“Met dit alles wordt het krachtig signaal van verandering enkel maar versterkt.”, aldus N-VA Dilbeek.

De lijst

1. Willy Segers
2. Diane Van Hove
3. Stijn Quaghebeur
4. Henk Van de Genachte
5. Anneleen Vandewynckel
6. David De Freyne
7. Anneleen Van den Houte
8. Nic Massagé
9. Jean-Pierre Van Cauwelaert
10. Geert Van Gaver 
11. Patrick Detand
12. Hilde De Henau
13. Katrien Van Lint
14. Sonia Van Vlaenderen
15. Isabelita Garces
16. Paul Stoop
17. Martien Van Berckelaer
18. Stijn Van de Perre
19. Jan Erkelbout
20. Bert Van Cauter
21. Heike Van der Cruyssen
22. Maarten Pottie
23. Elias Kartout
24. Joke Goubert
25. Karin De Pelsmaeker
26. Josée Van Laethem
27. Magda De Ridder
28. Maries Haelterman
29. Brigitte Vervaet
30. Annie Scholte
31. Annemarie Wylock.
32. Jan Tratsaert
33. Luc Vanlee
34. Francis Tratsaert
35. Frank De Dobbeleer

Meer details over kandidaten en programma zijn terug te vinden op onze verkiezingswebsite www.afritdilbeek.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is