Opening nieuwe leeshoek in de bibliotheek

Op 31 januari 2023, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed

In zomer 2020 werd de leeshoek van de bibliotheek gesloten omwille van de toenmalige coronamaatregelen. Tezelfdertijd werd een snelle oplossing gezocht voor nieuwe huisvesting van vzw Familiekunde, voorheen gehuisvest in het Pampoelhuis, en werd de leeshoek hun nieuwe uitvalsbasis. 

Intussen liggen deze corona-beperkingen achter ons en gingen we op zoek naar een manier om de functies van de leeshoek en de publiekswerking van Familiekunde te integreren. 

Dankzij het slimme ontwerp van ontwerpbureau Intra Interieur kreeg deze nieuwe leeshoek de laatste maanden concreet vorm. Met aandacht voor goede verlichting, comfortabele lees- én werkplekken, rekken voor de collectie tijdschriften en kranten, aangename materialen en kleuren, voldoende oplaadpunten (onoverkomelijk voor de talrijke studenten in de bib) en last but not least, plek voor de koffiemachine willen we met de leeshoek opnieuw ruimte bieden voor de diverse bezoekers van de bib. 

Vzw Familiekunde gaat de komende weken aan de slag om hun archief onder te brengen in het gebruiksvriendelijke rolarchief. Zij zijn ook meerdere keren per maand ter plekke voor archiefwerk en ontvangen hier graag geïnteresseerde burgers om in de archiefmaterialen te duiken. Deze integratie van hun publiekswerking in de leeshoek is een absolute meerwaarde voor de uitbouw van onze bibliotheek als laagdrempelige plaats voor ontmoeting en cultuur.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is