Privébewakers voor snelwegparkings

Op 30 januari 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Minister van Binnenlandse Zaken Jambon pakt uit met een actieplan om de smokkel van illegale transmigranten aan banden te leggen.

BRUSSEL Burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek heeft het verbod voor vrachtwagenchauffeurs om te overnachten op de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden, ingetrokken. Hij deed dat nadat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gisteren een actieplan tegen de smokkel van transmigranten had bekendgemaakt.

Burgemeester Segers is ervan overtuigd

dat door de nachtelijke bewaking sinds gisteravond de veiligheid weer gegarandeerd is. 'Door de toenemende incidenten met transmigranten was de veiligheid op de parking zowel voor buurtbewoners, personeel, vrachtwagenchauffeurs als politiediensten niet meer gegarandeerd. Het plan van Jambon biedt de garantie dat dat wel het geval is. Ik ben ook blij met de aankondiging dat er meer gecontroleerd zal worden. Het is bekend dat er 's avonds heel wat migranten vanuit het Brusselse met het openbaar vervoer naar de parking van Groot-Bijgaarden reizen en 's ochtends terugkeren', zegt Segers.

Volgens het actieplan van Jambon worden vijf snelwegparkings richting de kust van zonsondergang tot zonsopgang bewaakt door een privébedrijf, met veiligheidsagenten en honden. Jambon gelooft dat de inzet van veiligheidsagenten een afschrikkend effect kan hebben. (belga)

De Standaard*, Di. 30 Jan. 2018, Pagina 13

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is