Rioleringsgraad in Dilbeek bij de hoogste van Vlaanderen!

Op 5 december 2020

De PANO-reportage over de rioleringsproblematiek in Vlaanderen heeft (terecht) het één en ander teweeggebracht. Blijkt dat er in heel wat gemeenten nog te weinig werk wordt gemaakt van de aanleg van rioleringen en dat er nog veel vuil water naar de riolering loopt.

 

Niet zo in Dilbeek! Onze gemeente investeert niet enkel fors in weginfrastructuur maar ook in de gelijktijdige aanleg en vernieuwing van de riolering. Bijna 95,79% van de woningen zijn aangesloten op het rioleringsstelsel in Dilbeek, waarbij de doelstelling 97% is (de overige 3% gaat over afgelegen woningen die individueel hun afvalwater moeten zuiveren). Dilbeek is dus één van de beste leerlingen in de Vlaamse klas.

 

De uitdaging in Dilbeek ligt vooral in de vernieuwing van een vrij oud stelsel. Dit kan door de rioleringen te vernieuwen (bvb de huidige werken in de Bodegemstraat, Bosstraat) of, indien de buizen het toelaten, door een “relining” (kousrenovatie) van oude buizen (bvb Dansaertlaan). Dit gaat veel sneller en hiervoor met de weg niet opgebroken worden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is