Betere openingsuren recyclagepark

Op 24 november 2017, over deze onderwerpen: Communicatie en Dienstverlening, Lokale economie

De uitbating van het recyclagepark gebeurt vandaag door de gemeente. Ons recyclagepark mag zeker gezien worden naar technische uitrusting toe. De dienstverlening is eveneens van goede kwaliteit maar de uitbating kon de laatste tijd niet gegarandeerd worden wegens personeelsgebrek. Enkele wissels en langdurig zieken hebben zelfs al geleid tot uitzonderlijke sluitingen, wat volgens N-VA niet verantwoord is.

De oplossing is er nu en een grote verbetering voor de Dilbekenaar. Vanaf 1 januari 2018 zal de uitbating van het park gebeuren door afvalintercommunale Intradura, de nieuwe afvalintercommunale.

De grootste verbetering zit in de uitbreiding van de dienstverlening. Er komt een doorlopende opening, zonder sluiting op de middag.  Ook op maandag zal het park geopend zijn. Tijdens de wintermaanden zal het recyclagepark 33 uren geopend zijn en in de zomermaanden zelfs 39 uren. Vandaag is dit beperkt tot 25 uren per week

Schepen van lokale economie Anneleen Van den Houte: “Ik heb steeds geijverd voor een maandagopening. Middenstanders werken in het weekend en hebben vaak enkel een vrije maandag om te klussen en naar het park te komen. Dit kan nu eindelijk.”

De exploitatie van de werking wordt volledig overgedragen aan afvalintercommunale Intradura, die ook de uitbating doet voor heel wat andere gemeenten. Door de uitbesteding aan een gespecialiseerde organisatie kunnen we een betere dienstvelening aanbieden – een uitbreiding van de openingsuren – aan een gelijke kost. De gemeente betaalt eenzelfde bedrag en ook de Dilbekenaar zal geen eurocent meer moeten betalen. Dit is voor N-VA verantwoordelijk bestuur!

De nieuwe openingsuren vanaf januari zijn:
Ma-vrij: 13u-18u en zat 10u-18u in de winter
Ma-vrij: 13u-19u en zat 10u-19u in de zomer

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is