Bijgaarden hou u vast! Deze jonge dame gelooft in u: Vicky Van de Schoot. Haar optimisme, enthousiasme en werkkracht erfde ze van haar ouders. De wil om aan haar Bijgaarden te werken, komt uit haar hart!

Op 18 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Vicky, ik durf wedden dat jouw mooiste plek in Groot-Bijgaarden ligt?
Natuurlijk kies ik het kasteel van Groot-Bijgaarden met zijn prachtige omgeving. Daar vind je de rust. De zon, de wind, het kasteel ... het was er altijd al. Je ademt er Bijgaardse geschiedenis.

Je oudste herinnering aan Bijgaarden?
Dan denk ik natuurlijk aan mijn kindertijd: ik ging hier naar school, ik leerde hier zwemmen, ik leerde hier genieten... Ik ben dan ook zeer blij dat ik hier een woning kon kopen.

Naar welke politicus kan een jonge vrouw als jij opkijken?
Schrik niet, maar in Dilbeek heeft elke partij wel iemand die mij kan inspireren. Er zal dan ook moeten samengewerkt worden om Groot-Bijgaarden aan te pakken. Ikzelf ga er alleszins 100% voor!

Wat wil je zeker behouden in Groot-Bijgaarden?
Alleszins het typisch karakter van onze gemeente. Een gemeente met toffe winkels, cafés en restaurants. Waar de mensen elkaar kennen of minstens groeten. En waar je te voet, met de bus, per fiets of per auto geraakt waar je wil zijn.

Aha, en wat moet er dan veranderen?
Om dat te bereiken moeten een aantal straten aangepakt worden: betere voetpaden en een aangepast wegdek. Zeker de Brusselstraat als onze hoofdstraat. Groot-Bijgaarden mag ook wat meer in de kijker staan. Nu voelen we ons soms wat achteruit geschoven door Dilbeek. Dilbeek moet ook fier zijn op 'zijn' Bijgaarden. Verder moet het ook voor iedereen duidelijk zijn dat de communicatietaal in het openbaar leven alleen maar het Nederlands is. Ik hoor vandaag nog dat veel Bijgaardenaars zich inschrijven voor lessen Nederlands! We moeten optimist blijven, er is geen alternatief! Kom, zet hier eens een Vlaamse plaat op ! :-)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is