Een luisterend oor in moeilijke tijden

Op 1 november 2023, over deze onderwerpen: Sociale zaken
David De Freyne

Wie een partner verliest, krijgt in Dilbeek een kaartje en een telefoontje om te horen hoe het gaat. Een luisterend oor dat vaak veel betekent.

November is traditioneel gezien een maand van herdenking. Dilbeekse 65-plussers die hun partner verliezen krijgen voortaan een troostkaartje enkele weken na het overlijden. Het kaartje verwijst naar de hulp die we als gemeente kunnen bieden op administratief vlak, op sociaal vlak en zoveel meer. We zetten ook vrijwilligers in die hen eens opbellen om te luisteren hoe het met hen gaat.

De opbelactie naar nabestaanden is een uitbreiding op een opbelactie die we al geruime tijd doen naar 80-jarigen om te horen hoe ze hun verjaardag doorbrachten. De warme gesprekken en de waarderende reacties van de ouderen op deze telefoontjes, maakten dat we verder wilden gaan.

"We stellen vast dat de zorgkring rond ouderen kleiner wordt naarmate de leeftijd stijgt. Het overlijden van een partner kan leiden tot verdere vereenzaming. Dilbeek wil in contact treden met de nabestaanden door er te zijn voor hen, naar hun gevoelens te luisteren en waar mogelijk een antwoord te bieden op hun noden", zegt schepen voor senioren David De Freyne.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is