Fre Vanhee, thuis in Bodegem én Kapelle! Een sociale injectie met een hart voor jong en oud!

Op 9 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Beste Fre, wat is jouw mooiste plek in Dilbeek?
Ik kom het liefst op die plaatsen waar mensen sociaal met elkaar in interactie gaan: plaatselijke voetbalkantines en kroegjes tot Kasteel La Motte, het Castelhof en het huisje Mostinckx.  Het is mooi dat dergelijk cultureel erfgoed op regelmatige basis als ontmoetingsplaats fungeert om gezellig bij te praten met een hap en een drank. Elkaars ervaringen delen in een aangename omgeving daar gaat het om.

Wat zijn je eerste herinneringen aan onze gemeente?
Als kind van West-Vlamingen uit het mooie Veurne, belandde ik in mijn prille levensjaren in Groot-Bijgaarden. We woonden er op de Dansaertlaan, waar nu een winkelcomplex staat. Ik zie er nog het uitgestrekte weiland met de grazende koeien. Ik voelde mij hier snel thuis. De warmte en verbondenheid met de buren blijven mijn eerste herinneringen aan Dilbeek.

Welke politicus kan jou inspireren?
Een goed politicus moet een duidelijke visie hebben en helder kunnen analyseren. Hij moet ook weten wat er leeft onder de mensen. Wat Stijn Quaghebeur - nvdr ook met Westvlaamse roots - heeft gerealiseerd als schepen vind ik mooi: hard werken met de nodige dosis sereniteit en discretie, geen grootpraat, maar doén… Burgemeester Willy Segers is ook zo iemand. Mijn respect daarvoor. Voorts heb ik bewondering voor de vastberadenheid en gedrevenheid van Theo Francken. Geen woorden maar daden…het is en blijft een krachtige boodschap!

Fre, wat wil je zeker houden in Dilbeek?
Inzetten op een welvarende, veilige, volkse en groene gemeente. Het verenigingsleven blijven ondersteunen. Het beleid afstemmen op de noden en de wensen van de inwoners met oog en respect voor onze Vlaamse identiteit. Belangrijk hierbij is burgerparticipatie binnen onze gemeentepolitiek, dit ongeacht de leeftijd of achtergrond. Samengevat: Luisteren naar de stem van het volk!

En aan welke verbetering wil jij meewerken?
De weg die de voorbije zes jaar is uitgetekend verder zetten. Nog meer inzetten op initiatieven die de meest kwetsbare groepen ten goede komen. Sociaal isolement doorbreken bij ouderen, buurtfeesten ondersteunen, sportinfrastructuur  voor de jeugd, blijvende steun aan onze vele jeugdbewegingen, opvangplaatsen voor de allerkleinsten. Een sociale injectie dus!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is