Greet Van Overtveldt, Bijgaardenaar, vrijwilligerswerker en zus van ...

Op 11 april 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Het mooiste plekje in Groot-Bijgaarden:
Voor elke Bijgaardenaar is het kasteel van Groot-Bijgaarden de top. Er zijn mooie publieke wandelwegen rond het kasteel. Spijtig dat er zo geen weg door het private domein loopt.

Mijn eerste herinnering aan Bijgaarden:
We schrijven 1996. Mijn kersverse man Toon Peeten vertelt mij over zijn woning in de Kasteellaan. Daar stelde ik mij een riante laan met bomen bij voor :-). Naast deze kleine ontgoocheling viel mij onmiddellijk de warmte op van de Bijgaardenaars. Ik was snel aanvaard en wil hier niet meer weg vanwege de mensen.

Welke politicus kan jou inspireren?
Ik ben fier op mijn broer en minister Johan Van Overtveldt. We waren met zes thuis, Johan was de jongste. Als kind was hij een schalkse kleine deugniet, en vandaag is hij een goedlachse positivist gebleven. Hij is natuurlijk een expert in de financiële wereld. We kunnen geen betere minister van Financiën hebben.

Wat wil je behouden in Groot-Bijgaarden?
We moeten er voor zorgen om de gemoedelijke sfeer in Bijgaarden te behouden. Dat kan alleen als iedereen dezelfde taal spreekt, het Nederlands.

Wat wil je graag anders zien in Groot-Bijgaarden?
Met een totaal actieplan voor Bijgaarden moeten we het verkeer beter stroomlijnen, veel meer  bomen en groen inplanten en de open ruimte die er nog over is, beschermen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is