Grote zone 30 en bijkomende fietsstraten en blauwe zone in centrum Dilbeek

Op 3 oktober 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken, Ruimtelijk beleid

De werken in het centrum van Dilbeek vorderen goed. De Spanjebergstraat en de Kasteelstraat zijn afgewerkt, op enkele details na. De parking aan de Sint-Alenaschool werd heringericht en vergroot. De afwerking van de Verheydenstraat is volop aan de gang. Na de jaarmarkt kan er aan de Sint-Alenalaan begonnen worden. Na deze fase starten we in de Roelandsveldstraat. Het masterplan zit dus op kruissnelheid.

De herinrichting had en heeft tot doel om van het centrum een autoluwe, aangename omgeving te maken met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Het parkeren moet meer gestructureerd verlopen en niet kris kras door elkaar.

Stijn Quaghebeur, schepen van mobiliteit: "Om dit te versterken, besliste het college afgelopen maandag om een fietsstraat in te voeren op de as Kasteelstraat-Spanjebergstraat, dit tussen de Roelandsveldstraat en de Ninoofsesteenweg (N8). Deze as valt volledig binnen de zone 30. In een zone 30 zijn geen fietspaden nodig. Maar om de plaats van de fietser er te versterken, krijgen ze nu ten allen tijde voorrang op gemotoriseerd verkeer (bussen en auto's)." Het gaat om de 3de fietsstraat in Dilbeek.
"Wat het parkeren betreft zal de nieuwe ingerichte parkeerzone van 14 plaatsen op de hoek van de Sportlaan opgenomen worden in de blauwe zone. Dit moet bezoekers van de nabijgelegen handelszaken en gemeentelijke diensten, de mogelijkheid geven in de buurt te parkeren." vervolgt Quaghebeur.

"Tot slot zal de zone 30 in het centrum aanzienlijk uitgebreid worden, dit conform de bepalingen van het masterplan. Dat wil zeggen dat alle straten binnen de driehoek N8-d'Arconatistraat-Molenbergstraat-Moeremanslaan in de zone 30 opgenomen zullen worden. Dit met uitzondering van de Baron de Vironlaan, de Kasteelstraat tot aan de Kasteelhoeve en de Kloosterstraat. Deze straten zijn ontsluitingswegen die in de toekomst voorzien zullen worden van fietspaden", besluit de schepen.

De aannemer zal de opdracht gegeven worden om de signalisatie te plaatsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is