Lieven Declercq. Nog meer focus op Groot-Bijgaarden met deze gedreven sportleraar.

Op 27 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Lieven Declercq

Lieven, je kwam jaren geleden uit West-Vlaanderen naar Groot-Bijgaarden. Welke mooie plek viel je onmiddellijk op?
Ik ben tegen het kasteel gaan wonen, dus spreekt het vanzelf dat die buurt mij direct aansprak. De vele groene trage wegen rondom vind ik mooi om te wandelen met het gezin. De tijd gaat inderdaad trager in die wegjes. Als je er buren ontmoet, vind je plots de tijd om wat bij te praten.

Wat is je eerste herinnering aan Dilbeek?
De Gordel in Dilbeek! Als Westvlaming samen met de familie komen fietsen in de groene rand. En in 1999 vond ik een job als leraar Lichamelijke Opvoeding in het Maria Mazzarello Instituut, nu Don Bosco Groot-Bijgaarden. Stel je voor: hij het eerste oudercontact werd ik al uitgenodigd om lid te worden van de Bond der Westvlamingen :-). Ik dacht eerst dat dit een grap was. 

Welke politicus kan jou inspireren?
Zonder twijfel Theo Francken. Ik ga volledig mee in zijn ideologie: humaan voor wie onze hulp nodig heeft en streng voor wie daarvan misbruik maakt!

Wat wil je zeker behouden in Groot-Bijgaarden?
Ik hecht enorm veel belang aan het Vlaamse karakter van onze gemeente. Een volledige integratie kan maar gebeuren wanneer iemand de taal machtig is.
Daarom is het belangrijk om aandacht te blijven hebben voor het Nederlands. Een goed integratiebeleid draagt hiertoe zeker bij. Het onderwijs speelt een belangrijke rol als integratiemotor. In het belang van eenieder wordt er Nederlands gesproken. Ook op de speelplaats!

Wat kan jouw bijdrage zijn in de Dilbeekse politiek?
Ik wil vooral luisteren naar de mensen en nastreven dat iederéén fier is om hier te wonen. Het is mij nu al duidelijk dat sommige openbare ruimten verzorgder en netter kunnen. Ik weet dat er aan gewerkt wordt, en #wewerkenverder. Een veilige thuis in een welvarend Dilbeek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is