Mocht niet ontbreken op de N-VA lijst, een jonge en gedreven advokaat: Matthias Verschaffel !

Op 12 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Matthias, wat is het mooiste plekje in Dilbeek in jouw jonge ogen?
Ik denk natuurlijk automatisch aan de klassiekers: kasteel De Viron, kasteel La Motte en het Breughelkerkje in Sint-Anna. Maar ik ben van Sint-Martens-Bodegem hé, en daar hebben wij de zeer sierlijke  Sint-Martinuskerk. Misschien een eigenaardige keuze, maar denk die kerk eens weg? Is Bodegem dan nog Bodegem?  Neen toch? Elke deelgemeente heeft zo zijn eigen mooie plekjes en zijn eigen karakter, en toch voelen we ons verenigd als Dilbeek. Dát vind ik ook speciaal, zie.


Met het risico weer als oude man gezien te worden, wat is je eerste herinnering aan Dilbeek?
Ik denk aan mijn prille schooltijd hier in Sint-Martens-Bodegem. Naar school gaan dicht bij huis, dát creëert pas een dorpsgevoel. ‘Klavertje Vier’ in Bodegem is daarbij een uitstekende kleuter- en basisschool.  Bijna niet te geloven, maar de vriendschap van toen leeft nog altijd verder met sommige klasgenoten. Kijk, nu begin ik te denken aan het parcours van de klas naar Solleveld voor de turnles.  En de busritten naar Dilkom om te zwemmen. Oei, ik word oud :-)

Je hebt al van zeer jonge leeftijd interesse in politiek. Niet alledaags toch? Hoe komt dat?
Hier thuis werd altijd al over politiek gepraat, het kwam dus bijna met de paplepel binnen. Ik apprecieer er mijn ouders voor. Inderdaad, bij mijn leeftijdsgenoten leeft dat iets minder. En als er dan over politiek gesproken wordt, is het dikwijls in slogans en verdwijnt gemakkelijk elke nuance. En als de nuance verdwijnt, kunnen de gevolgen enorm zijn. Toonvoorbeeld is wel de Brexit. De politiek zelf treft hier een grote verantwoordelijkheid. Hier wil ik aan werken: tégen holle slogans, en lang leve de intelligente nuance :-).

Wat wil je zeker behouden in Dilbeek?
Dilbeek heeft door zijn locatie naast Brussel een unieke positie en functie als “poort naar Vlaanderen”. Dit heeft tal van voordelen, we moeten dit als positief aanzien. Maar we moeten ook werken aan de ongewenste neveneffecten: overhaaste verstedelijking, ontgroening en achteruitgang van het Nederlands als voertaal.

Wat wil je mee helpen veranderen in Dilbeek?
Het is duidelijk dat er de laatste zes jaar heel wat positiefs veranderd is in onze gemeente. En nog verschillende veelbelovende projecten zijn bijna in de uitvoeringsfase. We moeten daarbij blijven inzetten op de gekende pijnpunten: mobiliteit voor fietsers en voor wagens, ons wegennet blijven vernieuwen, groene zones behouden en uitbreiden. En in ieder geval mag geen enkele inspanning te veel zijn om het Vlaams en humanistisch karakter van onze gemeente te bewaren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is