N-VA kandidaat voor Paloke: Bedet Smeulders, scout in hart en nieren!

Op 20 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Bedet Smeulders

De Palokewijk tussen het centrum van Dilbeek en Sint-Jans-Molenbeek is een belangrijk kloppend hart voor onze gemeente. Deze buurt mag absoluut geen anonieme wijk worden, de grootstad zou ongemerkt kunnen binnensluipen. Eén van de verenigingen die daar geweldig toe bijdraagt is Scouts Paloke. En één van die harde werkers daar is Bedet Smeulders.

Beste Bedet, ik durf met jou wedden dat het mooiste Dilbeekse plekje in Paloke ligt?
Natuurlijk is dat het terrein van de scoutslokalen langs de Berchemstraat. En voor je wat zegt, ik duld hier geen tegenspraak :-).

Wat is je eerste herinnering aan Dilbeek?
Ik kwam als kind met mijn ouders in Dilbeek terecht. En kort nadien werd mijn jongste broer geboren. Die mag zich dus een echte Dilbekenaar noemen!

Welke politicus kan jou inspireren?
Ik ken de plaatselijke N-VA voorzitter Luc Van Lee nog niet lang. Maar de gesprekken met hem waren zeer boeiend en terzake. Op nationaal vlak ben ik één van de vele supporters van het gedachtengoed van Theo Francken.

Wat vind je goed in Dilbeek en wil je zeker behouden?
De ongelooflijke variatie van verenigingen hier: jeugdverenigingen, vele sportclubs en allerlei soorten culturele en seniorenverenigingen. Ik bewonder de energie van al die bestuursleden. Want ik weet maar al te goed dat het allemaal niet vanzelf gaat. De gemeentelijke overheid moet hier blijven steunen waar het maar kan.

Wat wil je toch veranderen in Dilbeek?
Wel, als we het dan toch over al die verenigingen hebben, laat de gemeente maar een tandje bijsteken bij de steun aan de jeugdbewegingen. Jeugd die zich goed voelt in Dilbeek, zal hier wellicht ook een nestje willen bouwen, hetgeen belangrijk is voor de toekomst. Ik weet direct waar ik kan aan meewerken :-) !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is