Parkmanager staat grote bedrijven bij

Op 8 december 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie

De bedrijven uit de verschillende Dilbeekse bedrijventerreinen kunnen binnenkort beroep doen op een parkmanager. Die zal de terreinen mee beheren en samenwerken met de verschillende bedrijven en de dienst Lokale Economie van de gemeente.

In Groot-Dilbeek liggen verschillende industriezones en bedrijventerreinen waar heel wat grote bedrijven in gevestigd zijn. In die bedrijven zijn er heel wat verschillende activiteiten ondergebracht, maar toch hebben ze ook gemeenschappelijke noden, bijvoorbeeld op vlak van mobiliteit, onderhoud en veiligheid. De afgelopen weken en maanden werden die noden door de firma Quares in kaart gebracht voor de zones Gosset, Maalbeek en Industria. Daaruit bleek dat er genoeg diensten en voorzieningen gemeenschappelijk beheerd kunnen worden om over te gaan tot de oprichting van een vzw Parkmanagement.

De gemeente liet de aftastende studie door Quares uitvoeren en zorgde voor een provinciale subsidie voor de oprichting van die vzw”, zegt schepen van Lokale Economie Anneleen Van den Houte (N-VA). “Eens de oprichtingsaktes zijn goedgekeurd kan de vzw overgaan tot het aanstellen van een parkmanager.

Die parkmanager krijgt een gevarieerd takenpakket. Enerzijds zorgt de manager ervoor dat alles vlot verloopt op het bedrijventerrein. Hij bewaakt het budget, stuurt de onderhoudsteams aan en coördineert het reilen en zeilen van het bedrijvenpark. Anderzijds zorgt de parkmanager voor signalering. Hij zorgt voor de correcte bewegwijzering, moet eventuele problemen meteen signaliseren en erop toezien dat de regels worden nageleefd. Tenslotte moet de parkmanager instaan voor een vlotte communicatie tussen de verschillende stakeholders.

Als gemeente zien wij tal van mogelijkheden voor de bedrijven die toetreden tot de vzw Parkmanagement. Afvalophaling, onderhoud van de groenvoorzieningen, verlichting, veiligheid, ordehandhaving en dergelijke behoren allemaal tot het werk van de parkmanager”, zegt schepen Van den Houte. “Ook is hij een centraal aanspreekpunt voor de leveranciers van de diensten, waarbij hij door de schaalgrootte ook zal kunnen profiteren van kortingen. Dit kan onze bedrijven zeker ten goede komen. Ook de aanpak van de naamborden van de bedrijven en de bewegwijzering is een must voor Dilbeek.”

Dieter Hautman ■

Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland, Do. 08 Dec. 2016, Pagina 4

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is