Voetbalveld Sven Kums plechtig ingehuldigd te Schepdaal.

Op 22 april 2019, over deze onderwerpen: Sport

Sinds dit seizoen kan, na Boka United (Terrein Frank Vercauteren) en VC Groot Dilbeek (terrein Paul Van Himst), nu ook FC Schepdaal beschikken over een spiksplinternieuw synthetisch voetbalveld.  Het werd op paaszondag met fierheid ingehuldigd door onze burgemeester Willy Segers en schepen van vrije tijd Anneleen Van Den Houte. Het draagt voortaan de naam van gewezen gouden schoen en ereburger van Dilbeek Sven Kums.

De feestelijkheden werden in de verf gezet met een galamatch waaraan tal van bekende mensen deelnamen, zoals Andy Peelman ("De buurtpolitie"), Antony Arandia ("Sara"), Mathias Vergels ("Thuis"), Christof Stienlet ("bartje" uit "Schuif af", "foute vrienden").

Op het programma stond ook een wedstrijd "G-voetbal" (voetbal voor mensen met een beperking), gesteund door Dilbeekse voetbalploeg BOKA United en de vzw De Poel. Ze mochten het opnemen tegen spelers van KV Mechelen. 

Afsluiten deden we met een (hoe kan het ook anders) typische Vlaamse avond, opgeluisterd door Sam Gooris, Yves Segers, 't faut kollektief en discobar Mitswa. 

Dat alles en ook het zomerse weer zorgden ervoor dat men alleen stralende gezichten tegenkwam op een puik georganiseerd feest !

Het mag duidelijk zijn dat jeugd en sport een prioriteit zijn in Dilbeek !

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is