Watervalmuur Pedemolen is volledig gerestaureerd

Op 21 november 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

De gemeente Dilbeek heeft de watervalmuur aan de beschermde Pedemolen in het Schepdaalse gehucht Sint-Gertrudis-Pede gerestaureerd.

De werken kaderen in het Bruegelproject 2019. De toeristische dienst van Dilbeek zet alles op alles voor het project 'De Blik van Bruegel' tijdens dat jaar. De openluchttentoonstelling op internationaal niveau zal in 2019 een wandeling tussen de Sint-Anna-kapel

en de Pedemolen mogelijk maken met verscheidene kunstingrepen in het landschap.

Ondertussen worden ook verschillende noden in de kantlijn onder handen genomen. Zo werd de watervalmuur aan de Pedemolen volledig gerenoveerd. Er wordt ook gewerkt aan het toegankelijker maken van het domein voor mensen met een beperking en voor rolstoelgebruikers. “Wij voorzien eveneens een budget om de centrale as van het rad volgend jaar te vernieuwen”, zegt Anneleen Van den Houte (N-VA), schepen van Toerisme. “Het is nu eerst wachten op een plaatsje in de agenda van een ambachtsman die zulke werkzaamheden kan uitvoeren. Toch kunnen geïnteresseerden nu al het domein bezoeken. De omgeving is een pareltje dat verschillende wandelpaden verbindt en zeker een bezoekje waard is. De laatste maaldag van het jaar vindt trouwens plaats op 10 december.” (dhh)

dhh ■

Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland,

Di. 21 Nov. 2017, Pagina 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is