Nieuw parcours voor Dilbeekse Jaarmarkt

Op 31 mei 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed, Landbouw en plattelandsbeleid, Lokale economie
Jaarmarkt

De eerstkomende editie van de Dilbeekse Jaarmarkt zal er wellicht anders uitzien.

Door verschillende meningen over de samenwerking en de financiële afhandeling tussen de gemeente en het Jaarmarktcomité, heeft dit jaarmarktcomité beslist om zich niet langer te engageren voor het organiseren van de veeprijskampen.

Anneleen Van den Houte, schepen van Lokale Economie, betreurt dit: “De dieren zijn traditioneel een onderdeel van de jaarmarkt, maar de kloof bleek voor het huidige jaarmarktcomité blijkbaar te groot. In de beperkte tijdspanne dat ons nu nog rest tot 3 oktober zullen onze eigen marktleider en medewerkers van de dienst wonen & ondernemen alles in het werk stellen om vernieuwing in de Jaarmarkt te brengen.

Er wordt gekeken naar een opvulling aan het bovenste gedeelte van de Alenalaan en naar extra animatie voor de bezoekers. Het vuurwerk zal naar jaarlijkse gewoonte ook plaatsvinden.

Het werk dat het Jaarmarktcomité deed, is niet te onderschatten. De Jaarmarkt is reeds jaren een fijne uitstap voor vele Dilbekenaren en dit moet zo blijven, voor jong en oud!” klinkt het nog bij schepen Van den Houte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is