Nieuwe interventiewagens politie voorgesteld

Op 1 mei 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid

Afgelopen vrijdag werden 2 nieuwe interventievoertuigen van de politie voorgesteld en ingehuldigd door korpschef Arnoud Vermoesen en burgemeester Willy Segers.

Het betreft krachtige Volvo's van het type SUV, model XC 60. Ze zullen de VW Touaregs vervangen, die na 4 jaar loyale dienst ruim 160 000 kilometers op de teller hebben staan. Het spreekt voor zich dat de wagens echte werkpaarden zijn die intensief gebruikt worden voor dringende interventies. Leasingvoertuigen die elk ongeveer 120 000 EUR kosten, inclusief volledige uitrusting rn ombouwing, maar hun geld meer dan waard zijn. Dat ombouwen houdt onder andere bepantsering van de voordeuren in voor een optimale beveiliging.

De politiezone heeft al 2 Volvo's XC 90 rondrijden (zij het een iets groter model), zodat het totaal dus op vier komt. Om de twee jaar wordt een nieuw aankoopproces opgestart, zodoende dat het korps de eisen kan aanpassen bij  eventueel veranderde noden op het terrein. Op die manier werd besloten voor het iets compacter model XC 60 t.o.v. de vorige bestelling, in samenspraak met het korps.

Bij de lancering van deze nieuwe wagens horen rijcursussen, vooral gericht op prioritair rijden met achteraf permanente opvolging en bijsturing waar nodig.

Korpschef Arnoud Vermoesen wil extra permanente patrouilles op de baan en wil door dit extra uitstekend materiaal nieuwe krachten werven, liefst negen extra inspecteurs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is