Saïda Louahrani. Ook in zuiderse harten kan een Vlaamse Leeuw schuilen!

Op 24 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018, Vlaams karakter

Saïda Louahrani is een pittig koffietje met melk afkomstig uit Groot-Bijgaarden. Nu woont ze in Schepdaal. Ze staat dagelijks in de klas, waar ze Nederlands en Engels onderwijst. Ze heeft een ware passie voor onderwijs en zet zich dagelijks enthousiast in voor onze zoekende tieners.  Deze straffe madam is recht door zee en vastberaden in haar missie om mee te werken aan een sterk integratiebeleid in Dilbeek.

Saïda, waar ligt nu écht de mooiste plek in Dilbeek?
Ik woonde vroeger in een piepklein oud huisje in de Kloostermuur te Groot-Bijgaarden. Zien jullie het? Vandaar wandel ik graag langs de oude abdij naar de Wivinakapel op het eind van de Sint-Wivinadreef en de mysterieuze begraafplaats erachter. Stil is het daar. Op nummer twee zet ik de kasseistraatjes rond de kerk in Itterbeek en op drie een klassieker, het Sint-Anna-Kerkje te Sint-Anna-Pede.

Wat is jouw eerste herinnering aan Dilbeek?
Als klein meisje kwam ik hier op bezoek bij mijn grootouders in het Wolsemveld, langs de Lange Haagstraat in Savio. Daarachter zie ik nog de groene weides achter Hof ter Smissen, waar we konden ravotten. Veel is daar nu volgebouwd, dat was ook zo voorzien. Wat nu nog aan groen rest in Dilbeek, moeten we zeker behouden.

Ik ben benieuwd welk politicus jou kan boeien?
Ik kijk op naar Zuhal Demir en Nadia Sminate, de burgemeester van Londerzeel. Beiden zijn sterke en  intelligente vrouwen met karakter. Zij zijn een toonbeeld van integratie en assimilatie zonder afbreuk te doen aan hun buitenlands erfgoed. Ik ga op dezelfde manier door het leven en wil dit nu ook op politiek vlak verwezenlijken. Ik heb ook veel bewondering voor Theo Francken. Eindelijk iemand die de problemen van asiel en migratie écht aanpakt. De daad bij woord voegen, neem ik van hem mee in mijn eerste politieke stappen.

Wat is jouw wens voor Dilbeek?
Verandering is nodig anders blijf je steken en verstar je. Ik ben de eerste om ontwikkeling en groei te promoten maar niet ten koste van het landelijk en Vlaams karakter van onze gemeente. We moeten anderstalige inwijkelingen nóg meer aanmoedigen om Nederlands te leren spreken. Pas dan zullen ze zich helemaal thuis voelen in Dilbeek. Verder is er een doordachte aanpak nodig inzake veiligheid en ruimtelijke ordening. De Dilbeekse N-VA heeft die baan alvast geëffend en ik hoop vurig dat mijn partij haar werk mag verder zetten na de komende verkiezingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is