De Nederlandse taal verbindt ons allemaal

Op 18 maart 2018, over deze onderwerpen: Inburgering, Onderwijs, Sociaal weefsel, Vlaams karakter

Op alle mogelijke manieren moeten anderstalige inwoners gestimuleerd worden om Nederlands te leren. In de winkel, in verenigingen, in scholen… Ook het gemeentebestuur neemt initiatieven om dit doel te bereiken. Op een openbare gemeentelijke commissievergadering werden enkele resultaten voorgesteld. N-VA Dilbeek is blij met de eerste resultaten, op deze manier moet verder worden gewerkt.

Pilootproject anderstalige ouders in Dilbeeks onderwijs
16 ouders volgen de wekelijkse lessen Nederlands in 2017-2018, afwisselend in de twee scholen van Schepdaal. Velen zijn steeds aanwezig. De deelnemende ouders kwamen naar schoolfeesten en oudercontact. Ze vragen zelf een voortzetting van het project. Positieve eindbalans, dit vraagt om uitbreiding. Met dank aan de leerkrachten voor hun noodzakelijke stimulans!

Taalcoaching in Voetbalclub Groot-Dilbeek
De voetbaltrainingen werden bijgestuurd door een taalcoach. Er was goede communicatie met de trainers en directie. Voetbalclub Groot-Dilbeek doet duidelijke inspanningen om het Nederlands voorop te stellen. De taalcoaching liep vlot. Positieve balans.

Voorlezen aan huis
In het project ‘Boekenbende aan huis’ kwamen vrijwilligers bij 29 gezinnen wekelijks voorlezen uit Nederlandstalige boeken. Naast het lezen zijn de vrijwilligers duidelijk ook een brugfiguur naar het sociale leven in Dilbeek. Ook hier zijn alle betrokkenen tevreden, dus ook hier een positieve eindbalans.

Dit is een samenvatting van het verslag van de Commissie Niet-gebiedsgebonden Aangelegenheden van 13.03.2018. Wenst u het hele verslag te lezen? Zend een mailtje naar dilbeek [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is