Jong N-VA Dilbeek maakt de gemeente mee proper

Op 30 april 2018, over deze onderwerpen: Leefmilieu en energie, Sociaal weefsel

Met de leuze "Op vijf minuten proper!" hielden de gemeente Dilbeek en de milieuraad dit voorjaar weer een grootse zwerfvuilactie. De actie vond plaats van 24 maart tot 22 april. Ook Jong N-VA Dilbeek nam de handschoen op en besloot om op de slotdag van de actie de Saviowijk en de nabijgelegen stationsbuurt proper te maken. “Op anderhalf uur tijd vulden we met 6 personen bijna 6 vuilniszakken. Onbegrijpelijk dat mensen anno 2018 nog zoveel vuil lompweg op straat gooien,” zegt Pieter-Jan De Geest, voorzitter van Jong N-VA Dilbeek.

Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat niet hoort. De overheid probeert er al decennia op verschillende manieren iets aan te doen, maar zwerfvuil de wereld uit helpen lukt voorlopig niet. “Daarom blijven zwerfvuilacties meer dan nodig, niet enkel om de gemeente proper te houden maar ook om de problematiek onder de aandacht te houden,” aldus Dries Van Gansbeke, die penningmeester is van de Dilbeekse Jong N-VA-afdeling. Samen met 5 andere Dilbeekse N-VA-jongeren trok hij er zondag 22 maart op uit om de Saviowijk en het station van Dilbeek te verlossen van zwerfvuil.

Één van die vijf andere jongeren was Matthias Verschaffel. Ook hij moest vaststellen dat de Saviowijk en de stationsomgeving er niet altijd even proper bijlagen. “Hoewel het misschien niet altijd opvalt als je in Dilbeek rondrijdt, zijn er toch heel wat delen van de gemeente waar zwerfvuil een ware plaag is. Dat is doodjammer, want Dilbeek is een prachtige gemeente.” Jong N-VA Dilbeek wil daarom dat schepen Karel De Ridder (Groen), o.a. bevoegd voor afvalvoorkoming en openbare netheid, meer werk maakt van een plan ter voorkoming van zwerfvuil in Dilbeek. Zowel Matthias Verschaffel als Dries Van Gansbeke zullen op de N-VA-lijst van burgemeester Willy Segers (N-VA) staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is