Actiepunten gegrepen uit de begroting 2016:

2016 zal in Dilbeek een jaar vol verandering zijn. We plannen investeringen op alle domeinen. Enkele van de grootste projecten lijstten we alvast voor u op.

Wel 25 werven worden opgestart op het openbaar domein. Onder meer het verbeteren van de toegankelijkheid en het vervangen van rioleringen, verouderde wegdekken en voetpaden staan centraal.

Ook de fietspadendossiers zitten op kruissnelheid: Doylijkstraat/Ijsbergstraat/de Trochstraat start eind dit jaar. En ook de grondinnames op de Bodegem- en Ternatstraat verlopen vlot. Daardoor kan de aanbesteding nog dit jaar uitgeschreven worden en volgt de uitvoering nadien snel.

De eerste werken van de nutsmaatschappijen geven reeds in 2016 het startschot voor de aanvang van het Masterplan Dilbeekse kern als uithangbord van een vernieuwende aanpak in het openbaar domein (Spanjebergstraat, Verheyden- straat, Kasteelstraat).

Ook op communicatievlak staat er het een en ander te gebeuren. We zetten samen de eerste stappen naar een nieuwe huisstijl, een gebruiksvriendelijke webstek en een e-loket.

Jeugdwerking, integratie en wijkwerking worden ook bijzonder gestimuleerd. Creatieve Dilbeekse jongeren krijgen repetitieruimte in Castelhof, er komt extra inzet op taalstimulering en ouderparticipatie van anderstaligen en een nieuw subsidiereglement ter ondersteuning van wakkere wijken geeft de wijkwerking extra zuurstof.

In 2016 opent de nieuwe Welzijnscampus haar deuren in Groot-Bijgaarden met heel wat aanwezigheid van professionele sociale organisaties onder één dak. Ook start het OCMW met de eerste renovaties aan de oudste delen van Breugheldal.

Met het einde van de werken aan de dienst Burgerzaken wordt binnenkort het startschot gegeven van een totaal klantvriendelijker onthaal.

In Itterbeek wordt gestart met de bouw van de nieuwe kleuterschool en kinderdagverblijf in ’t Keperke. En in Dilbeek gaat in de loop van 2016 de eerste spade de grond in voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne.

Het wagenpark wordt systematisch verduurzaamd in het kader van de Dilbeekse klimaatdoelstellingen. Zo komt er een nieuwe schoolbus en creëren we in Westrand het meest duurzame fietspunt van Vlaanderen.

In Itterbeek en Schepdaal start het voorbereidingstraject van het masterplan Keperenberg en Caerenbergveld: een overkoepelend project voor sport, jeugd, cultuur, zorg en onderwijs op beide sites.

Voor de contractuele personeelsleden werd beslist tot een bijkomende verhoging van de tweede pensioenpijler. Nadat we reeds in december 2013 overgingen tot een bijkomende verhoging van 1 naar 2%, gaan we nu naar 3% !

We besparen dus niet louter óm te besparen, maar zoals beloofd ook om terug te geven.
Ook dát is de Kracht van Verandering!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is